KÖNIGLICH BAYERISCHE STAATS-EISENBAHNEN (K.BAY.STS.B.)

Uit Condor Spoorwegen Lansingerland
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

terug naar DEUTSCHE LÄNDERBAHNEN

NOG VERTALEN EN BEWERKEN

Het Koninkrijk Beieren ontstond toen keurvorst Maximiliaan IV Jozef in 1806 als Maximiliaan I tot koning werd verheven.

Maximiliaan I werd in 1825 opgevolgd door zijn zoon Lodewijk I, die aanvankelijk op vooruitstrevende wijze regeerde, maar onder invloed van de Julirevolutie zijn koers in reactionaire zin wijzigde. Hij zag zich in 1848 genoodzaakt af te treden ten gunste van zijn zoon Maximiliaan II. Deze voerde enkele liberale hervormingen door en werd in 1864 opgevolgd door zijn excentrieke zoon Lodewijk II, verreweg de bekendste van de Beierse koningen. Beieren trad in 1871 toe tot het Duitse Keizerrijk. Lodewijk II werd in 1886 krankzinnig verklaard, waarop zijn oom Luitpold als prins-regent de regering overnam namens de eveneens geesteszieke nieuwe koning Otto I. Luitpolds zoon, sinds 1912 prins-regent en sinds 1913 als Lodewijk III koning van Beieren, werd in de Novemberrevolutie van 1918 afgezet.

Na de troonsafstand van de Beierse monarch aan het eind van de Eerste Wereldoorlog, is de 'Koninklijke' titel verlaten en op 24 april 1920 zijn de Beierse Staatsspoorwegen (Bayerische Staatseisenbahn), zoals het ze toen heetten, opgegaan in de nieuw gevormde Duitse keizerlijke Spoorwegen Autoriteit of Deutsche Reichseisenbahnen als de Beierse groep Administration (Gruppenverwaltung Bayern) Het beheer van het Beierse spoorwegnet werd onderverdeeld in vier divisies Reichsbahn: Augsburg , München , Neurenberg en Regensburg. De voormalige Pfaltz Railway vormde de Ludwigshafen divisie. Op 1 oktober 1933 werd de enige groep administratie binnen de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft , de Gruppenverwaltung Bayern, ontbonden.

De drie belangrijkste lijnen Beierse

Karte der Bayerischen Eisenbahnen 1912 Kaart van de Beierse spoorwegen in 1912 Met de nationalisatie van de München-Augsburg-spoorlijn begon in 1846 in Beieren, het staatsspoorwegen tijd. De Koninklijke Beierse Staatsspoorwegen concentreerde zich aanvankelijk op de bouw van drie hoofdlijnen:

De Beierse Ludwig Zuid-Noord de trein met 548 km lengte werd gebouwd tussen 1844 tot 1853. Het loopt van Lindau op Kempten , Augsburg , Neurenberg , Bamberg naar Hof met toegang tot de Saksische spoorwegen.

Bayerische Ludwigs-west spoorlijn , met een lengte van 100 mijl van Bamberg op Schweinfurt en Würzburg naar Aschaffenburg met verbinding naar Hessen. Het werd gebouwd 1852-1854 en geopend in secties.

De Beierse Maximiliaan trein vanuit Ulm naar Augsburg en München naar Kufstein en een filiaal, nadat Salzburg werd gebouwd 1853 tot 1860 met 188 kilometer lang. In de volgende decennia, was de toestand spoorwegnet meer en meer uitgebreid. Er waren lacunes en afgesloten door het midden van de jaren tachtig van de 19e Jahrhunderts Eeuw, het land met de hulp van een uitgebreide lokale spoorwegnet opengesteld. Van de Beierse Staatsspoorwegen Spoorwegen aanvaard

1908: Staat en particuliere spoorwegen in het Duitse Rijk, zijn het grondgebied van de Beierse spoorwegen geschetst in het blauw.

  • 1 Juni 1846 nam de Beierse Staatsspoorwegen in 1837, opgericht particuliere München-Augsburg Railway Company , met zijn 62 km spoorlijn. De koopprijs bedroeg 4,4 miljoen gulden.
  • 15 Mei 1875, de prive- Beierse Eastern Railway met haar belangrijkste routes München - Regensburg Bayreuth / Eger en Neurenberg - Passau en alle secundaire lijnen op een totaal van ongeveer 900 km spoor.
  • 1 Januari 1909 waren in de Pfalzbahn Palatine drie particuliere spoorwegen door de Beierse Staatsspoorwegen genomen gecombineerd. Het netwerk op dat moment had een lengte van 870 km, waarvan 60 kilometer was uitgevoerd smalspoor. De staat had te besteden voor deze aankoop ongeveer 300 miljoen mark. Het ging om de:

o Pfälzische Ludwigsbahn Palatine Ludwigsbahn

o Pfälzische Maximiliansbahn Palatine Maximilian trein

o Gesellschaft der Pfälzischen Nordbahnen mit der Neustadt-Dürkheimer Eisenbahn-Gesellschaft

Bedrijf van de Palatijn Noord-tracks aan de Neustadt-Dürkheim Railway Company

Administratieve organisatie De regionale overheden zijn eerste spoorwegpakket kantoren en top webbureaus aangeduid als de laatste werden in Augsburg, Bamberg, Ingolstadt, Kempten, München, Neurenberg, Regensburg, Rosenheim, weilanden en Würzburg. [1] Ze waren tot 1886 het Directoraat-generaal van de koninklijke vervoer instellingen en vervolgens tot 1906 het Directoraat-generaal van de Koninklijke Beierse Staatsspoorwegen "aangenomen. Vanaf 1906, de " operatie directies spoorlijn gemaakt dat het " Ministerie van Verkeer Zaken "ondergeschikt. [2] u) Würzburg inbegrepen de directies Augsburg, Ludwigshafen / Rhein, München, Neurenberg, Bamberg, Regensburg en Neurenberg toegewezen aan Bamberg aan ( na 1920 door de Duitse Staat Spoorwegen werden aangenomen.


Locomotieven van de Beierse Staatsspoorwegen

Net als de meeste landen, de Beierse Staatsspoorwegen ook verplaatst naar de locomotieven locomotief fabrikanten in het land. Daarom, Joseph Anton von Maffei , München en locomotieven fabrikant Krauss & Co , München, de leveranciers zijn huis. Vier locomotieven gekocht in 1899 en 1901 Baldwin in de VS om hen een modern gebouw technieken om te studeren aan. De lessen zijn verwerkt in de bouw van nieuwe Beierse machines. Details van de afzonderlijke series van de Beierse locomotieven kunnen worden gevonden in de lijst van de Beierse locomotieven en treinstellen . Speciale Beierse locomotieven De eenmotorige van de serie S 2 / 6 stond onder leiding van de hoofdingenieur van de locomotief in de fabriek JA Maffei, Anton Hammel , ontwikkeld binnen vijf maanden na de bouw, en op de Neurenberg in 1906 het publiek voor de nationale tentoonstelling. Na zijn terugkeer uit de tentoonstelling, zij nam de Beierse Staatsspoorwegen op 21 November 1906. November 1906. Op de München - Augsburg machine geïntroduceerd in juli 1907 met een top snelheid van 154,5 kmh werd het wereldrecord voor stoomlocomotieven op. Na hun terugtrekking in 1925, ze was het Neurenberg Transport Museum ontvangen. Na het succes van deze record locomotief ontwikkeld A. Hammel op basis van de Badische voor de Staatsspoorwegen van Maffei bouwde machines van de IV f voor het Koninkrijk van Beieren, een Pacific machine, maar met de Bayern maximum voor asbelasting van 16 Mp Deze Bavaria dan in S 3 / 6 (DRG klasse 18,4-5) set uit te drukken locomotieven werden nog steeds van groot succes en bouwde een verdere DRG. Voor veel deskundigen is het beschouwd als de mooiste Duitse stoomlocomotief. Uiteindelijk in 1914 kwam de eerste machine van de sterkste Beierse stoomlocomotief in dienst, de Mallet tenderlocomotief GT 2 x 4 / 4 (DRG klasse 96,0), de steun van de treinen op de Bavaria gleed hellingbanen gebruikt in dienst. Het ongewone in Duitsland moest ook tot acht assen rijden in Beieren omwille van de beperkte aslast worden gekozen door de toen 16 Mp.

terug naar DEUTSCHE LÄNDERBAHNEN