Condor Spoorwegen (2010-heden)

Uit Condor Spoorwegen Lansingerland
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 25 mrt 2012 om 09:11
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Condor Spoorwegen, is een virtuele spoorwegmaatschappij die zich bezig houdt met het bouwen en in stand houden van een spoorbaan op schaal HO, en het vervaardigen van de scenery daaromheen. Mijn filosofie is, dat ik bepaal hoe de baan eruit gaat zien en dus is alleen mijn smaak het criterium. Zo omvat de baan geen omschreven tijdperk en rijdt er materiaal gekozen op basis van persoonlijke voorkeur, met de nadruk op stoom, maar ook op, wat in het grootbedrijf in Nederland rijdt of gereden heeft. Het landschap zal ook min of meer Nederlands aan doen, echter zonder ook daar mijn vrijheid geweld aan te doen.

Alle aspecten komen aan de orde die deze hobby zo boeiend maken, zoals het vervaardigen van gebouwen en landschap en het onderhouden, repareren en aanpassen van het rollend materieel. De baan verkeert nog in de opbouwfase en zal digitaal en semi-automatisch geëxploiteerd worden Op dit moment zijn er (nog) geen plannen voor elektrische tractie vanwege de grote stofgevoeligheid van bovenleiding. Dit met uitzondering van een geplande museum lijn op basis van de Mariazeller-bahn en een tramlijntje. Ik werk eraan om al mijn analoge locomotieven om te bouwen naar digitaal, zo mogelijk met geluid. Dit is een project van de lange termijn. Verder vind ik het verzamelen van locomotieven, om ze in vitrines te zetten ook erg leuk, ik probeer er dan ook meer info over te vinden.

Mijn interesse gaat met name uit naar de Länderbahnen zoals de Königlich Württembergische Staatseisenbahnen (1843 - 1920) K.W.St.E.,zowel wat betreft de voertuigen als de geschiedenis. En ook andere Ländesbahnen zoals de Königliche Bayerische Staatseisenbahnen (1844 - 1920) (K.Bay.Sts.B.) en de Königlich Sächsische Staatseisenbahnen (1869 - 1918 (1920) (K.Sächs.Sts.E.B.), maar ook de Königlich Preußische Eisenbahn-Verwaltung (1847 - 1920) K.P.E.V. en de Großherzoglich Mecklenburgische Friedrich-Franz-Eisenbahn (1890 - 1920) (M.F.F.E) en de Großherzoglich Oldenburgische Staatseisenbahn (1867 - 1920) (G.O.E.) zullen niet worden vergeten.

Verder wil ik meer weten over de Engelse- Franse- Italiaanse- en Oostenrijkse spoorwegen. Zowel de geschiedenis, als het rollend materieel interesseert mij. Voor wat betreft Engelse locomotieven betekent dat een duik in de catalogus van Hornby en, intussen, de aanschaf van HORNBY modellen op schaal OO. Het verschil tussen HO (1:87) en OO (1:76) is niet groot en valt niet echt op, terwijl de spoorbreedte hetzelfde is.

Op 20 maart 2012 heb ik de naam gewijzigd en is "Lansingerland" uit de naam komen te vervallen.